top of page

Bursieri ALUMNI 2017 - 2018

Ionut Grad.png
mihai hort.jpg

BURSA PREZIDENŢIALĂ

Narcisa Bilţ

cls. a XI-a A (2017-18)

diriginte: prof. Meda BOJOR

Participanta la Olimpiada Nationala de Limba Romana.

Vreau sa incep prin a va multumi pentru faptul ca, inca o data,  m-ati ajutat pe parcursul unui an intreg prin intermediul bursei acordate. Cu ajutorul bursei am reusit, acum, la inceput de clasa a XII-a, sa imi procur atat culegeri necesare in vederea pregatirii Bacalaureatului, cat si rechizite. Mai mult decat atat am resuit sa imi cumpar atat manuale cat si grile necesare pregatirii la Medicina. 
Totusi, ca o noutate, in ultimul timp mi-am redescoperit o pasiune pe care o aveam de mult timp si pe care, datorita ajutorului acordat de Asociatie, am resuit sa o exploatez: si anume invatarea cat mai multor limbi straine. Mi-am procurat o carte necesara invatarii limbii germane, limba pe care am invatat-o in scoala gimnaziala si la care a trebuit sa renunt in liceu pentru ca voiam sa invat italiana. La fel, mi-am procurat carti pentru dezvoltarea aptitudinilor mele in ceea ce priveste italiana. Avand in vedere ca pe viitor, dupa ce voi deveni destul de buna la a vorbi aceste doua limbi straine as dori sa invat spaniola si franceza, mi-am luat si ghiduri de conversatie in aceste doua limbi.
Finalmente, doresc sa va multumesc pentru faptul ca datorita dumneavoastra, am sansa da a raspunde oportunitatilor care mi se ivesc.

Iulia-Alexandra Horţ

cls. a XII-a A (2017-18)

diriginte: prof. Aneta POP

Olimpiada Naţională de Chimie: calificare în LOTUL LĂRGIT al României pentru OI, în 2018.

                Este al doilea an in care beneficiez de bursa Alumni, un sprijin care a contribuit la indeplinirea unuia din marile mele visuri: sa devin studenta a Universitatii Cambridge din Marea Britanie. Am ales sa studiez Stiintele Naturii si voi incepe cursurile in octombrie, ca urmare a unei dificile perioade de admitere si a celor doua note de 10 obtinute in examenul de Bacalaureat. Desi clasa a XII-a este incarcata, nu am uitat de pasiunea mea, chimia, reusind, pentru a doua oara, sa intru in componenta lotului largit pentru Olimpiada Internationala de Chimie. In ceea ce priveste viitorul, sper sa ajung un cercetator de succes si sa ma pot revansa fata de Asociatia Alumni a Colegiului National "Gheorghe Sincai". Multumesc pentru tot sprijinul acordat! 

 

Amalia Ancuța Pop

cls. a XII-a E (2017-18)

diriginte: prof. Mardar Leonard

Eleva la profilul mate-info, intensiv engleza; pasionata de matematica, literatura, limba engleza.

Stimată asociaţie,
    Ca proaspăt absolventă a acestui prestigios colegiu, nu pot să îmi manifest decât recunoștinţa faţă de cei ce m-au sprijinit de-alungul celor patru ani de liceu.
E timpul ca mulţumirile mele să fie adresate dumneavoastră, asociaţia care m-a încurajat să îmi urmez visele și să înţeleg cât de mult valorează oamenii care ajută.  Sprijinul financiar acordat a fost întrebuinţat în cheltuieli legate de banchet și alte lucruri specifice acestui ultim an de liceu. Am absolvit examenul de bacalaureat cu media 9, 25, urmând să devin studentă a Facultăţii de Știinţe-Baia Mare, secţia informatică.
Vă mulţumesc pentru toată susţinerea acordată.Sunteţi oameni prin care Dumnezeu lucrează atât de frumos si sunt sigură ca veţi fi rasplătiţi de El peste măsură.
      Cu respect, Ancuta Amalia Pop

Ionuț Grad

cls. a X-a A (2017-18)

Medie abs. cls.a IX-a: 10; diriginte: prof. Petrica PLITAN

Mentiune la OJ de Chimie si Biologie.

 

Anul școlar pe care l-am încheiat, si anume clasa a X-a, consider că a fost unul care pe langă faptul că mi-a dezvoltat gândirea și îmbunătățit cunoștințele, m-a ajutat și să îmi definitivez alegerea cu privire la ceea ce voi face după liceu: medicină. Am terminat cu media generală 9.94, nereușind să obțin media 10 la romană. De asemenea, am participat la etapele județene ale olimpiadelor de Biologie și Chimie, obținând la ambele mențiune. Consider că bursa primită a reprezentat un real ajutor întrucât o parte din cheltuieli au fost acoperite de aceasta, cheltuieli de care părinții mei au fost scutiți.

Vă mulțumesc pentru ajutorul acordat și vă doresc o vară plăcută în continuare.

                                                                                          Cu multă stimă,

                                                                                                         Grad Ionuț

 

 

 

 

 

 

 

Mihai-Alexandru Horț

cls. a X-a D (2017-18)

diriginte: prof. Marina LICI

Aș dori, în primul rând, să îi mulțumesc Asociației Alumni Șincai pentru că face posibilă, în continuare, acordarea acestei burse elevilor Colegiului Național "Gheorghe Șincai", reprezentând un real ajutor pentru buna desfășurare a unui an școlar. Am terminat și acest an școlar cu brio, având o medie generală mai mare de 9,90 și terminând printre primii 3 la nivel de clasă. Pentru mine, clasa a X-a a fost anul în care "mi s-au deschis ochii", în sensul că mi-am dat seama ceea ce vreau să fac mai departe cu viața mea. Cu acești bani, am achiziționat materiale de studiu pentru chimie (cărți și culegeri), multe la număr, pentru ca, atunci când voi absolvi liceul, să merg la examenul de admitere de la UMF Târgu Mureș și să intru printre primii 10. Bursa m-a motivat să merg mai departe și, cu ambiția pe care o am în acest moment, cred cu tărie că acest obiectiv al meu va fi îndeplinit cu ușurință. 
Cu respect, 
Horț Mihai-Alexandru

bottom of page