top of page
florin costinas 2012-13

Costinas Florin

Ela DEBRETENI

Ela DEBRETENI

Loredana RADU

Loredana RADU

Cristian ISMAIL

Cristian ISMAIL

LAZǍR Raul Sergiu

LAZǍR Raul Sergiu

Fuzi Ribana

Fuzi Ribana

Bud Cristian-Dorel

Bud Cristian-Dorel

Toth Isabela

Toth Isabela

Bogdan-David TĂMAŞ

Bogdan-David TĂMAŞ

1 POP florina_edited

BURSA ALINA CIOCAN

Florin COSTINAŞ, cls.a XII-a C, (2013-14)

diriginte: prof. Pamfil BREBAN

“Stimate Serban Morcovescu si stimati membri ai Asociatiei Alumni Sincai,

A fost o onoare sa fiu in continuare unul din  bursierii ai asociatiei Alumni Sincai. Bursa primita anul trecut mi-a fost de ajutor nu numai mie, dar si familiei mele (…) Ceea ce ati facut voi pentru mine si pentru familia mea a adus multa bucurie: ne-a fost mai usor cu facturile, mi-am facut abonament la trolebuz, mi-am cumparat haine mie si fratilor. (…)Sper ca in viitor sa pot sa ma alatur si eu Asociatiei.

Va multumesc inca o data pentru tot. Cu stima si respect Costinas Florin”

BURSA PREZIDENTIALA

Ela DEBREŢENI, cls. A X-a C, (2013-14);

Medie abs. cls. a IX-a: 9,37; dirigintă: prof. Cornelia DUMBRAVĂ (română)

“Nici nu știu exact cum aș putea formula acest mesaj ca sa nu fie confundat cu unul formal, pentru ca e doar rezultatul unui gând, adică pur și simplu mă gândeam la voi (cei din spatele numelui Alumni Șincai) care nu doar spuneți, ci chiar ajutați, și doream să vă spun asta.Am avut onoarea în acest an de a beneficia din partea Asociației Alumni Șincai de Bursa Prezidențială, ceea ce a reprezentat pentru mine mai mult decât doar o bursă școlară.

Deși am încercat în câteva ocazii anterioare să-mi exprim recunoștința, totuși nu cred că am reușit să exprim pe deplin acest sentiment. În fiecare din ultimele 10 luni când mergeam la bancomat parcă încasam un premiu, simțeam că pot să contribui cu adevărat la venitul familiei, chiar dacă încă sunt elevă, și de fiecare dată îmi venea să vă trimit o mulțime de mesaje de mulțumire, dar nu am vrut să par lingușitoare sau să fiu confundată cu o sursă de spam.”

Loredana RADU, cls. A XI-a D, (2013-14);

Medie abs. cls. a X-a: 9,44; diriginte: prof. Florin BOJOR (matematică)

Situaţie: premiul al treilea la Olimpiada Judeteana de Limba Engleza a anul scolar 2012-2013; premiata la concursul de matematică “Euclid”, in anul scolar 2011-2012.

“Draga asociatie Alumni,

Doresc sa incep prin a va multumi pentru sprijinul financiar pe care mi l-ati acordat pe aceasta perioada indelungata de timp. Va sunt pe deplin recunoscatoare pentru efortul depus in a ma ajuta atat pe mine cat si pe restul elevilor in a avea o situatie financiara mai buna. Tin sa mentionez insa ca am incercat sa cheltuiesc cat mai putin din banii primiti. Noul an scolar va fi unul foarte costisitor (trec in clasa a XII-a) si doresc sa am siguranta ca voi putea suporta orice cheltuieli se vor ivi pe viitor.Am folosit insa o parte din bani pentru examenul de Cambridge Proficiency(pe care l-am trecut cu bine). Din banii primiti, mi-am platit atat examenul in sine cat si drumul spre Cluj,unde s-a tinut testarea.

Asociatia dumneavoastra mi-a oferit mai mult decat as fi putut cere si imi doresc din tot sufletul sa va continuati activitatile si in urmatorii ani,oferindu-le elevilor din Sincai aceleasi sanse pe care mi le-ati oferit si mie.  ”

Cristian ISMAIL, cls. A X-a G, (2013-14);

Medie abs. cls. a IX-a: 9,83; dirigintă: prof. Anca HENDEA (română)

“Viața ne pune în cale experiențe ieşite din cotidian. Acest an în care am colaborat cu Asociația Alumni, am rămas plăcut surprins. Septembrie a aşternut finalul primei colaborări. Aflându-ne la un sfârșit de drum, pot să afirm că bursa a  înfățişat un imbold. Pe aceasta am folosit-o în dezvoltarea mea personală. Mai presus decât suma primită a stat sprijinul moral, acordat mie de către asociația dumneavoastră.

 Cu stimă, Ismail Cristian”

Raul Sergiu LAZǍR , cls. A XII-a D, (2013-14);

Medie abs. cls. a X-a: 9,56; diriginte: prof. Marius MOGA (engleză)

Situaţie: face naveta din mediul rural; implicat in activităţi de voluntariat; pasionat de aplicaţii IT în psihologie

“Mentionez ca si in anul scolar 2012*-2013 am fost bursier al asociatiei si m-am bucurat de sprijinul si sutinerea pe care mi le-a oferit aceasta bursa. Totodata am fost incurajat sa raman tare si sa nu renunt la dorinta mea de a-mi depasi situatia si de a persevera prin oportunitatile pe care mi le ofera munca prin studiu.“

Ribana FUZI, cls. A X-a G, (2013-14);

Medie abs. cls. a X-a: 9,11; dirigintă: prof. Anca HENDEA (română)

Situaţie: Cum se exprima ea insăşi în aplicaţia pentru bursă, Ribana îşi dorea să fie “un exemplu pozitiv pentru elevii rromi din Baia Mare”. Performanţele şcolare din primul an de liceu stau mărturie pentru acest demers reuşit al ei.

“Draga Asociatie Alumni,

Vă mulţumesc din suflet pentru tot sprijinul financiar acordat, mi- fost de foarte mare ajutor deşi ţin să vă spun ca nu prea am cheltuit din ei pentru că mi i-am ţinut pentru clasa a XI-a pentru a-i putea cumpăra manualele. Dar partea pe care am folosit-o a fost pentru achitarea uniformei şi în timpul vacanţei mi-am cumpărat  nişte  dicţionare de limbi străine pentru a mă descurca mai bine cu  limba engleză şi franceză deoarece  am fost o  săptămână cu voluntariatul în Elveţia şi cu ajutorul dumneavoastră mi-am putut plăti drumul, iar în luna august i-am ajutat pe părinţii mei să îmi plătească operaţia pe care am avut-o, o operaţie care nu a fost foarte gravă dar totuşi costurile au fost puţin ridicate… Vă mulţumesc încă o dată pentru tot sprijinul pe care mi l-aţi oferit, banii oferiţi de dumneavoastră chiar mi-au fost de mare ajutor!”

Cristian-Dorel BUD, clasa  XI-a E, (2013-14)

Medie abs. cls.a X-a: 9,60; dirigintă: prof. Laura Pop

Situaţie: multiplu medaliat la concursuri de matematică, laureat al Soc. RO de Ştiinţe Matematice, loc I la 5 OL. jud. consecutiv, 2 OL. Naţionale,  în lotul lărgit al RO 2010, medalie de argint la ON Matematica 2013.

“Stimate domnule presedinte  Serban Morcovescu,

 Inca de la inceput vreau sa va multumesc  pentru ca am fost selectat  a doua oara ca bursier al  asociatiei Alumni Sincai.

Cu banii din bursa am avut sarbatorile de iarna mai frumoase. (…) pot sa va spun mai multe despre rezultatele obtinute in anul trecut. Cu toate problemele pe care le-am avut , tata decedand dupa o grea si lunga suferinta ,  clasa a XI-a am incheiat-o cu nota 9.60, am luat medalie de argint la Olimpiada Nationala de Matematica, m-am calificat la baraj pentru lotul national si am castigat multe premii si medalii la concursurile judetene si interjudetene. 

Va multumesc pentru bursa acordata si cum am mai spus pe viitor vreau sa ma alatur Asociatiei!  Cu stima si respect, Cristian Bud!

Isabella Theodora TOTH, clasa a X-a A, (2013-14)

Medie abs. cls.a IX-a: 9,91 (Premiul I); diriginte: prof. Vasile POP;

“Buna ziua! Ma numesc Toth Isabella Theodora si in anul 2013-2014 am beneficiat de bursa acordata de asociatia dumneavoastra. Pe durata acestui an am folosit cei 200 RON primiti pe luna pentru a-mi plati orele de chimie in particular pe care le iau cu scopul de a ma pregati pentru admiterea la Facultatea de Medicina din Cluj. De asemenea au fost un ajutor financiar imens deoarece mama mea este pensionara iar pensia pe care o primeste lunar nu este de ajuns pentru a ne intretine pe noi doua. Si de aceea as fi foarte incantata daca as beneficia si anul viitor scolar de acest ajutor financiar.  Cu stima, Toth Isabella Theodora.”

Bogdan-David TĂMAŞ, clasa a X-a C, (2013-14)

Medie abs. cls.a IX-a: 9,79 (Premiul I); dirigintă: prof. Cornelia DUMBRAVĂ (română)

Situaţie: pasionat de matematica si informatica.

“Dragi membrii ai Asociatie Alumni,
As dori sa aplic pentru aceasta bursa deoarece consider ca m-ar ajuta foarte mult in ceea ce vreau sa fac:in primul rand m-ar ajuta sa-mi platesc  Examenul ECDL,precum si concursurile de matematica si de informatica in care mereu m-am implicat cu mare placere fiind pasionat de aceste materii,in al doilea rand m-ar ajuta enorm in achizitionarea unor culegeri speciale de matematica pregatitoare pentru olimpiada.Asadar,in ciuda sursei de venit care este putin mai mare fata de alte cazuri,acesti bani m-ar ajuta enorm,deoarece as dori sa invat sa ma descurc si singur, fara a apela prea mult la
parintii mei,deoarece sunt constient de problemele lor,o parte din banii lor ducandu-se pe tratamente si medicamente pentru tatal meu.”

Florina POP, clasa a X-a B, (2013-14)

Medie abs. cls.a IX-a: 9,84 (Premiul al II-lea); diriginte: prof. Petrică PLITAN (fizică)

“Doresc sa particip la programul de bursa pentru ca sunt o eleva foarte buna la invatatura, am un comportament exemplar, (…) pentru ca un ajutor financiar mi-ar ajuta familia cu venituri modeste, si situatia medicala speciala a surorii mele; (…) m-ar ajuta cu transportul zilnic de la 30km de Baia Mare, (…) si cu implinirea dorintei de a participa la diverse tabere scolare, olimpiade si alte concursuri la care trebuie sa platesti ca sa poti sa te inscri si sa participi. Va multumesc, Florina POP”

bottom of page