top of page

“DAI CARTE, AI PARTE” – noul proiect

Noul proiect al ASOCIAŢIEI ALUMNI a COLEGIULUI NAŢIONAL “GHEORGHE ŞINCAI”

DAI CARTE, AI PARTE

IDEEA: O discuţie purtatã într-o zi ploioasã de februarie cu unul dintre cei mai efervescenţi şi fideli membri ai Alumni ne-a reamintit faptul cã ne înstrăinăm pe zi ce trece de acel lucru de multe ori neobservat şi cãruia îi datorãm atat de mult din devenirea noastra: CARTEA TIPǍRITǍ.

Aşa s-a nãscut ideea unui alt proiect pilot, prin care sã contribuim la îmbogãţirea bibliotecii colegiului cu titluri necesare desfãşurãrii şi diversificării activităţii didactice şi care, din diferite motive, nu existã sau nu se gãsesc într-un numãr suficient in bibliotecã. O bibliotecã valoroasă şi variată contribuie esenţial la calitatea intrinsecã a actului educaţional.

MOTIVAŢIA: În lumea conexiunilor ultrarapide de internet, uitãm cum se rãsfoieşte o carte, ne privăm insidios de plãcerea şi profunzimea lecturii, dar mai ales uitãm sã îi îndemnãm pe mai tinerii noştri prieteni şincaisti să nu piardã obişnuinţa lecturii şi a conspectului. Şi unde altundeva ne apropiem mai mult de carte decât într-o Bibliotecã?

BENEFICIARI: elevii şi profesorii şincaişti.

OBIECTIV: Strângerea fondurilor necesare achiziţionării cãrţilor din lista pe care o puteţi consulta pe site-ul Asociaţiei (vezi josul paginii). În funcţie de rezultatul acestui proiect pilot vom decide dacã vom permanentiza aceastã acţiune de susţinere a valorii bibliotecii Colegiului Naţional Gheorghe Şincai.

Profesorii de la diferite catedre ale colegiului ne-au alcãtuit, cu promptitudine si gratitudine, câteva liste cu titluri de cãrţi pe care şi le-ar dori în biblioteca colegiului ; de la cãrţi folosite în scop lucrativ, pânã la compendii şi literaturã.

Preţurile cãrţilor sunt exprimate la momentul întocmirii listelor, preţ care poate sã sufere modificãri în ambele sensuri. Cifrele legate de expediţia cãrţilor sunt realist-estimative. Unele librãrii online percep taxe de transport, altele nu; unele titluri le-am gãsit doar pe diverse magazine online din strãinatate ; o seamã de titluri apar cu “stoc 0” şi vor trebui găsite soluţii pentru a le procura.

TERMEN propus pentru strângerea fondurilor: 31 Ianuarie 2016

BUGET ŢINTǍ: Fondul necesar achiziţionării cărţilor este de 13500 RON.

NOTǍ SPECIALǍ: În sprijinul nostru la iniţierea acestui demers ne-au fost de un real ajutor doi dintre elevii beneficiari ai “Burselor Alumni Şincai, cãrora le mulţumim din suflet pentru ajutorul acordat.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page