top of page

Concurs DARUIND VEI DOBANDI

În această secţiune vom încerca să postăm despre coordínatele majore ale tuturor ediţiilor concursului şi adăuga, foarte curând, un document-extras cu lucrările câştigătoare de la fiecare ediţie.

“Daruind Vei Dobandi” – Ediţia I, 2011

În 10 noiembrie 2011 am lansat prima editie a Concursului de creatie literara “Daruind Vei Dobandi”, dedicat marii sarbatori crestine a Invierii Domnului. Concursul a fost desfasurat sub patronajul Asociatiei Alumni Sincai. El s-a adresat tuturor elevilor Colegiului Sincai, inclusiv celor din clasa de gimnaziu. 

Proiectul a fost coordonat la fata locului de prof. de romana Mariana POP si Anca HENDEA, prof. de limba engleza Alida Velea si Pr. Dorin MICU, prof. de religie. Elevii au trebuit sa submita lucrari care sa se incadreze in tema omonima pe care am propus-o pentru aceasta editie a concursului, anume “Daruind Vei Dobandi”.

Puteţi lectura aici, DARUIND 2011 Liceu      , toate lucrările câştigătoare de la categoria LICEU (eseu şi poezie, română şi engleză), ale acestei prime foarte populare ediţii a concursului.

 

“Daruind vei Dobandi”, Ed. a 2-a, 2012

Asociatia Alumni a lansat a 2-a editie a concursului literar “Daruind vei Dobandi”, în noiembrie-decembrie 2012, editie care, prin tema propusa, a  marchat centenarul Nicolae Steinhardt.

Premierea a avut loc pe 13 decembrie 2013, in prezenta vicepresedintelui Asociatiei Alumni, Catalin Triff, a presedintelui comisiei de jurizare a lucrarilor, lect. univ. dr. Nascu Horea (sincaist), invitatului de onoare, Par. Stefan Cristian, consilier cultural al Episcopiei BOR a MM, a doamnelor prof. de romana Pop Mariana si Anca Hendea (Sincai), a d-nei dir. Alina Pintescu (Sincai), si a aproape 50 de elevi sincaisti, si a catorva Alumni. S-au acordat premii tuturor participantilor, pentru sectiunile de poezie si eseu limba romana, liceu si gimnaziu.

bottom of page