top of page

Proiecte…proiect

Există deja câteva alte Proiecte…proiect, adică Proiecte aflate doar în fază de proiect, unele asupra cărora deja ne-am aplecat şi am făcut paşi incipienţi, altele care se află doar în stadiul de intenţie.

Listăm deci câteva dintre celelalte Proiecte…proiect la care ne-am gândit şi ne gândim:

  • Proiectul REPERE Alumni: Cei mai mulţi dintre Alumni puteţi fi consideraţi REPERE, prin prisma reuşitelor profesionale şi academice. Dacă am reuşi să intrăm intr-un dialog consistent şi identificabil cu cei care sunt elevi, am putea fi nu doar repere unii altora ci am putea DEVENI repere pentru cei tineri, care acum navighează poate prea fără de ele. Sub auspiciile Asociaţiei Şincai Alumni, am putea în cadrul acestui proiect generos şi important, la trecerea prin urbe (cand tranzitaţi orasul veniti de peste mări şi ţări, sau de peste coline şi munţi), să aibă posibilitatea de a face mini-prezentări, seminarii, despre procesul devenirii lor profesionale, despre reuşitele şi preocupările lor profesionale, în care să intre în contact cu tinerii şincaişti. Contactul ar fi direct, robust, concret, reperele mai mult decât vizibile, palpabile chiar. E clar, un proiect care se poate demara doar şi cu concursul Şincaiului, pentru a putea lămuri aspectul de accesibilitate (locaţie, orar).

  •  Proiectul Şincai Fotografic: proiectul îşi propune practic să apeleze la serviciile unui fotograf de profesie, Răzvan RADU – Alumni’90, pentru construirea unei arhive fotografice (comunitate, arhitectură, împrejurimi) a Şincaiului, începând sperăm cu acest an. Dacă acest lucru nu s-a făcut până acum, sistematic şi profesionist, sperăm să-l începem noi acum, prin Asociaţie. NOTĂ: Ca extensie, proiectul se poate ramifica şi în organizarea unor expoziţii deschise a lucrărilor, respectiv în demararea unui concurs de fotografie destinat elevilor, patronat de noi şi coordonat tot de Răzvan.Proiectul Trupa de Teatru Şincai: există deja voluntari şi Alumni pricepuţi şi cu experienţă (laureaţi la concursuri de teatru pentru elevi) în a demara un asemenea proiect, în colaborare şi cu sprijinul conducerii Şincai.

  • Proiectul Trupa de Teatru Şincai: există deja voluntari şi Alumni pricepuţi şi cu experienţă (laureaţi la concursuri de teatru pentru elevi) în a demara un asemenea proiect, în colaborare şi cu sprijinul conducerii Şincai.

Vrem să începem şi să scriem proiecte de granturi, pentru a putea accesa fonduri europene menite pentru proiecte educaţionale. Pe de altă parte, avem deja stabilite contacte de colaborare cu alte foruri şi organizaţii non-guvernamentale din ţară şi străinătate, care sunt dispuse şi interesate să colaboreze în anumite proiecte de ale noastre.

Motivul major pentru care încă un ne-am extins şi diversificat colosal de mult încă este faptul că dezvoltarea şi implementarea tuturor acestor proiecte depinde de numărul de voluntari Alumni pricepuţi în a le manageria şi coordona, şi de al celor dispuşi să colaboreze şi ajute la transpunerea lor în viaţă.

E foarte clar deci: avem nevoie de VOLUNTARI, membri Alumni!!! Avem mare nevoie de VOI!

Completează şi tu un formularul:       astăzi, trimite-ni-l şi scrie-ne şi cum vrei şi poţi să te implici pe adresa de email a Asociaţiei, alumnisincai@yahoo.com

Pe măsură ce se vor profila alte proiecte, în urma sugestiilor şi disponibilităţii voastre, le vom posta aici. Sperăm ca unul după altul, toate aceste proiecte să devină realitate, cât mai curând!

 

bottom of page