top of page

Premiile de Excelenta ALUMNI Sincai

La sfârşitul fiecărui an şcolar, Asociaţia Alumni îşi propune ca prin proiectul pilot Premiile de Excelenţă ALUMNI Şincaisă faciliteze membrilor ei posibilitatea de a-şi exprima opţiunea, votul şi generozitatea cu privire la recunoaşterea meritelor deosebite şi contribuţiei majore pe care actuali şi/sau foşti profesori şi/sau alumni şi-au adus-o la menţinerea şi ridicarea prestigiului Şincaiului. Proiectul a debutat în vara lui 2012.

Pentru albume fotografice şi înregistrări video de la aceste festivităţi intraţi pe paginile de Facebook sau Youtube ale Asociaţiei Alumni Şincai, aici: Alumni @ Facebook sau/şi pe Alumni @ YouTube.

2012

Sâmbătă, 7 iulie, Sala EUROPA a Colegiului Şincai

Laureaţi: 

prof. Ioan Mureşan (matematică),

dna profesoară Maria Ianky (chimie)

dna profesoară Mariana Pop (limba română).

S-au acordat diplome şi Premii de Excelenţă pentru întreaga activitate didactică directorului (la acea dată) şi profesorului Ioan Mureşan (matematică), dnei profesoare Maria Ianky (chimie) şi dnei profesoare Mariana Pop (limba română). Toţi trei în reducere de activitate şi prag de pensionare la finele anului şcolar 2012, şi activitate didactică la Şincai de peste două sau trei decenii. Dna Maria Ianky era, în anul 2012, cel mai titrat cadrul didactic din Şincai, cu o carieră de aproape 37 de ani, având în vedere că prima generaţie de elevi pe care a îndrumat-o a fost cea a anului 1976!

Pentru fiecare profesor a fost comisionat câte un tablou lucrat în tehnică specială, şpaclu pe pânză, pictate de pictoriţa baimăreancă Lucreţia Megyesi (citiţi despre dânsa aici, http://www.stirimm.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=225%3Afloarea-maramureului-lucreia-megyesi-a-53-a-expoziie&Itemid=13). S-au dat citire unor scrisori deschise adresate profesorilor de foşti elevi, s-a organizat o masă festivă, s-au oferit flori şi s-au făcut poze.

2013

Sâmbătă, 6 iulie 

Sala EUROPA a Colegiului Şincai

Laureaţi: 

Dna Prof. Mariana VÂTCĂ (chimie),

dl Prof. Nicolae MUŞUROIA (matematică)

dna Prof. Alida VELEA† (engleză).

S-au acordat diplome, flori şi Premii de Excelenţă. Dl Muşuroia şi dna Vătcă au primit fiecare câte un tablou semnat de un artist grafic băimărean, achiziţionate de la la Baia Mare, plus câte un album fotografic.

Vizionaţi intervenţiile profesorilor pe canalul

Alumni Şincai YouTube

Numele Alidei s-a impus aproape necesar, pentru a saluta şi marca o carieră didactică de excepţie care, din păcate pentru foşti şi actuali elevi şi colegi profesori, s-a frânt atât de brusc şi neaşteptat pe 6 iunie 2013. Fratele Alidei, dl Lucian Velea, s-a deplasat de la Cluj pentru a fi prezent la această festivitate, în cadrul căreia i-am oferit Premiul de Excelenţă Alumni Şincai 2013 dedicat Alidei, o placă comemorativă personalizată, de sticlă gravată, cu un mesaj reprezentativ conceput ca mesaj din partea tuturor generaţiilor de elevi pe care i-a îndrumat şi înzestrat inegalabil şi atât de aparte.

2014

Sâmbătă, 22 Noiembrie

Sala EUROPA a Colegiului Şincai

Laureaţi: 

Dna Prof. Maria DÂRJAN (romană),

dl Prof. Nicolae BOLCHIŞ (matematică)

şi dl Prof. Dumitru SILAGHI (fizică).

bottom of page