top of page

Profesori – Biografii

Dragi Alumni,

Considerăm că este absolut vital să dedicăm o pagină profesorilor noştri minunaţi care s-au perindat şi şi-au petrecut ani numeroşi în spatele catedrei, pe terenurile de sport sau printre bancurile de lucru (căci mulţi dintre noi ne mai amintim încă de lunile sau săptămânile de practică petrecute printre diverse scule şi/sau pe ademenitoare platforme legumicole sau cerealiere).

Este o datorie a noastră de a rememora trecutul şi a ne reaminti cine suntem, reamintindu-ne despre cei care ne-au format, care ne-au modelat, care ne-au ajutat să devenim, mai mult sau mai puţin, ceea ce suntem astăzi. Dacă astăzi reuşim să împărtăşim şi să aderăm la un acelaşi şirag de valori şi de aspiraţii, şi dacă, iată!, am găsit resursele de a ne aduna laolaltă în această grupare Alumni, este mai ales datorită lor, acestor profesori de excepţie pe care am avut marea şansă de a-i avea şi de a-i cunoaşte.

Ne propunem deci ca în timp, cu ajutorul vostru direct, al celor care poate aţi ţinut legătura mai strâns cu unii dintre ei, sau a celor care i-au avut ca părinţi sau rude sau apropiaţi, să incercăm să construim o arhivă biografică, oricât de sumară ar fi ea, a dascălior noştri. Astfel vom afla lucruri inedite despre dascăli pe care i-am avut noi înşine, dar şi despre dascăli despre care doar am auzit de la colegii, prietenii, rudele noastre din generaţiile mai mari sau mai mici.

Toți cei care doresc sa contribuie la aceasta pagină sunt invitați sa ne ajute cu biografii ale dascălilor pe care i-au îndrăgit!

Vom grupa numele profesorilor pe catedre si cronologic, pe măsură ce vom reuşi să centralizăm şi să culegem informaţii relevante despre aceştia.

 

Catedra de Limba Română:

prof. Gheorghe BOGA † (1928 – 2012)

Catedra de Chimie:

prof. Maria MIHAI (1936)              

bottom of page