top of page

Bursieri ALUMNI 2016 - 2017

BURSA PREZIDENŢIALĂ

Iulia-Alexandra Horţ

cls. a XI-a A (2016-17)

Medie abs. cls.a X-a: 9,92; diriginte: prof. Aneta POP

Olimpiada Naţională de Chimie: locul I judeţean în clasa a IX-a şi a X-a, menţiune MECŞ (locul 9) şi o menţiune specială la nationale, calificare în LOTUL LĂRGIT al României pentru OI, în 2017.

Concursului Naţional de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”: locul I judeţean în clasa a IX-a şi a X-a.

Vreau să mulţumesc Asociaţiei ALUMNI Şincai pentru sprijinul oferit în îndeplinirea visului meu, acela de a fi selectată în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Chimie. Drumul a fost lung, încărcat de multă muncă ce a necesitat a fi susţinută moral şi financiar. Graţie generozităţii asociaţiei, am reuşit să achiziţionez tratate de chimie indispensabile studiului meu, pe care nu mi le puteam permite, şi, mai apoi, am plătit o parte din cheltuielile din timpul pregătirii lotului.

                Pe lângă susţinerea materială, am fost fericită să descopăr oameni interesaţi de progresul nostru, dorinţa lor de a ne ajuta, de a ajuta Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” fiind una puţin spus arzătoare. Vreau pe această cale să aduc mulţumiri speciale domnului Şerban Morcovescu, care pe tot parcursul acordării bursei, s-a asigurat că efortul meu este constant şi chiar a ajuns să mă cunoască. Astfel, am descoperit familia asociaţiei, fără de care multe visuri ar fi rămas deşarte. Am descoperit doar o mică parte din munca depusă de oamenii implicaţi, cărora vreau să mă alătur, pentru a duce mai departe această idee deosebit de frumoasă şi folositoare.

Cred că în cea mai mare măsură am fost uimită de încrederea care mi-a fost acordată, întrucât niciun membru al asociaţiei nu mă cunoştea, singura mea introducere fiind făcută de scrisoarea de intenţie. Elevii au nevoie de acest tip de sprijin, au nevoie să fie ajutaţi şi să înveţe la rândul lor să ajute. Astfel, asociaţia nu oferă doar susţinere materială, ci şi un grad de educaţie, un exemplu pentru noi, ca oameni.

Mulţumesc, ALUMNI Şincai, pentru sprijinul acordat şi pentru mediul familial pe care mi-aţi îngăduit să îl descopăr!

Tudor-Voicu Sântejudean

cls. a XII-a D (2016-17)

Medie abs. cls.a XI-a: 9,76;

Olimpiada Naţională de Matematică : medalie de bronz la nationale, în clasa a IX-a şi a XI-a. Pasionat de IT, engleza, germana.

Stimată Asociație Alumni,

 

La final de drum, mă simt onorat și îndatorat să vă adresez câteva rânduri prin care doresc să vă mulțumesc pentru sprijinul acordat. Deși cuvintele nu pot cuprinde îndeajuns mulțumirile mele, mă voi strădui să o fac în rândurile care urmează.

De-a lungul acestei perioade, în care am făcut parte din programul dumneavoastră, am ajuns să mă simt înțeles, sprijinit și iubit. Momentele dificile și frumoase pe care le-am trăit m-au făcut să conștientizez valoarea unei astfel de burse și mi-au arătat că munca depusă este apreciată și răsplătită. În aceste clipe îți aduci aminte de persoanele care te susțin și încurajează, care îți sunt alături. Personal, bursa m-a determinat să nu renunț și să învăț în continuare cu și mai mare dăruire, iar cele două medalii de bronz obținute la olimpiada națională de matematică (alături de concursurile interjudețene) reprezintă o dovadă în acest sens. Vă sunt adânc recunoscator că am fost unul din bursierii asociației, care pentru mine a fost(și este) o familie.

Bursa am utilizat-o în a-mi procura materialele de pregatire pentru bacalaureat, examenul de limba germană DSD1 și a plăti școala de șoferi. De asemenea, cu restul banilor mi-am cumpărat cursuri de informatică C++ pentru a mă pregăti de facultate si haine.

Examenul maturității a trecut cu bine, astfel că am obținut la limba și literatura română nota 9.50, matematică 10 și informatică 9.70. La DSD1 am obținut nivelul B1 (de bază), iar permisul de șofer urmează să îl iau în viitorul apropiat.

În ceea ce privește facultatea, am optat pentru Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, secția automatică și informatică aplicată. De vreme ce participarea la națională în clasa a XI-a mi-a asigurat intrarea cu nota 10, nu a mai trebuit să susțin examenul de admitere. Aici sper să îmi dezvolt pasiunea pentru inginerie și informatică și să ajung la o corporație de succes pentru a-mi urma visul.

În planurile mele de viitor se află și matematica, „Pentru că matematica îmi priește.”. Nu vreau să las această pasiune deoparte... ar fi greu să fac un astfel de lucru.

 În final aș dori să vă mulțumesc încă o dată pentru bursă, întrucât ea a constituit un sprijin sufletesc și financiar imens, care m-a ajutat să progresez pe calea cunoașterii. Cu speranța că voi avea ocazia să iau parte la proiectele dumneavoastră de viitor, vă urez multă sănătate, noroc și Doamne-ajută!

 

Amalia Ancuța Pop

cls. a X-a E (2016-17)

Medie abs. cls.a X-a: 9,69; diriginte: prof. Mardar Leonard

Eleva la profilul mate-info, intensiv engleza; pasionata de matematica, literatura, limba engleza.

Stimată asociație,

Doresc sa vă mulțumesc pentru sprijinul acordat în anul școlar 2016-2017.

Ajutorul financiar obținut din partea dumneavoastră a făcut posibilă îndeplinirea celei mai mari dorințe a mele ,si anume,aceea de a studia pianul.

Întrucat locuiesc la țară ,cheltuielile de întreținere (chirie, cerințe liceu) au constituit un efort considerabil pentru părinții mei ,iar bursa  a fost binevenită în acest sens.

Vă mulțumesc pentru seriozitatea de care dați dovadă și îmi exprim tot respectul pentru inițiativa dumneavoastră de a ajuta elevi ca noi , facilitându-ne studiile.

 

Alex Emanuel Bîrle

cls. a XII-a F (2016-17)

Medie abs. cls.a X-a: 9,92; diriginte: prof. Diana Monica POP

Elev la profilul mate-info; pasionat de stiinte exacte.

Aş dori sa îmi exprim recunoştinţa pentru programul de burse al asociatiei in contextul situatiei mele.Anul acesta a marcat sfârşitul studiilor mele liceale şi puntea spre cursurile de la facultate.Sprijinul oferit de bursă m-a ajutat sa achiziţionez culegerile necesare pregătirii pentru bacalaureat.

Am promovat examenul de bacalaureat cu media 9.71;aceasta medie a fost compusă din:nota la proba la alegere-informatica->9.70,nota la proba obligatorie a profilului-matematica->9.90 şi nota la limba romana->9.55(rezultate obtinute fără contestaţie).De asemenea am obtinut calificativul experimentat la proba orala la romana si la proba de competenţe digitale.La proba de competenţe lingvistice+liba engleză am obţinut 3 calificative B2 ţi 2 calificative B1.Am fost admis in urma concursului de admitere la UT Cluj,specializarea automatica(buget),însă dorind să îmi urmez pasiunea am decis alături de părinţii mei sa urmez cursurile facultăţii de calculatoare(CUNBM) din Baia Mare(fiind admis de asemenea la buget).

In etapa de admitere,datorita bursei am reusit sa acopăr toate cheltuielile privind înscrierea,transportul si cazarea.De asemenea,sfârşitul clasei a 12-a a adus cu sine unele cheltuieli pe care am reuşsit să le achit cu ajutorul bursei.In plus,aceasta a fost prima bursa de care am beneficiat in intreaga peioada ca elev,ceea ce ma stimuleaza sa cred ca daca vrei cu adevarat un lucru,atunci poti sa il realizez.

Astfel,vreau să îmi exprim recunoştinţa pentru programul de burse al asociatiei care mi-a fost de folos pe parcursul acestui ultim an de liceu.

 

 

Andrei Iosif

cls. a XII-a D (2016-17)

Medie abs. cls.a XI-a: 9,86; diriginte: prof. Nicoleta PREDOIU

Olimpiada Naţională de Matematică : locul al 3-lea la etapa judeteana. Premii la diverse alte concursuri de matematica.

Stimată Asociație,

 

În primul rând, aș dori să vă mulțumesc pentru efortul depus în desfășurarea acestui program de burse și pentru implicarea continuă în viața tinerilor șincaiști. Sprijinul financiar, dar și moral, oferit de această bursă m-a ajutat nespus de mult în această perioadă încărcată. 

Ultimul an petrecut în cadrul acestui prestigios colegiu a fost marcat de numeroase evenimente și realizări. Timpul a început să se scurgă cu o viteză amețitoare, și, deodată, m-am trezit în fața ”examenului maturității”. Rezultatele au fost, după părerea mea, în măsura așteptărilor din cei patru ani de zile, cu excepția probei scrise la limba română, unde am obținut nota 8,25, modificată printr-o contestație la nota 9. În final, media examenului de Bacalaureat a fost 9,63. 

Despărțirea de Șincai, și de colegii cu care am fost înpreună 4 ani de zile, parcă a rămas în planul al doilea. Dintr-un motiv inexplicabil, în mintea mea rămâneam convins că tot aici mă voi întoarce la toamnă, și viața își va urma cursul firesc. Asta până când am realizat trecerea, saltul uriaș către o nouă etapă a vieții mele.

 

Încă de anul trecut eram hotărât în privința facultății pe care aveam să o urmez și ceea ce  doream să fac în continuare. Astfel, după pregătiri intense la matematică, în urma examenului de admitere, am intrat la Facultatea de Automatică și Calculatoare, din cadrul UTCN, domeniul Calculatoare și tehnologia informației, având a treia medie de intrare, 9,68.

 Consider că programul Dvs. de burse a reprezentat un real ajutor în realizarea acestor performanțe și aș dori să vă mulțumesc din nou pe această cale și, de asemenea, să vă urez mult succes în acțiunile viitoare.

Cu respect, Iosif Andrei

Roxana Dumitraş

cls. a XI-a C (2016-17)

Medie abs. cls.a X-a: 9,08; diriginte: prof. Violeta Mihaela KALMAR

Eleva in clasa de mate-info, intensiv info. Familie monoparentala. Foarte activa in programe de voluntariat. 

Buna ziua!

La fel ca anul anul trecut, bursa Alumni a insemnat mult pentru mine, atat pe plan financiar, cat si pe cel moral. Referindu-ma la suma de 2000 de lei, pot sa spun ca ma ajuta foarte mult la realizarea visului meu major, a deveni studenta la Universitatea Babes Bolyai. Fiind acum in ultimul an de liceu, pe ultima suta de metri, am decis ca jumatate din suma sa ii pastrez pentru cand voi incepe studiile, iar cealalta jumatate i-am folosit pentru meditatii (care imi ajuta la pregatirea pentru admiterea la facultate- sectiunea Informatica). Iar pe plan moral, ma simt foarte bine incurajata si ambitionata, ceea ce ma determina sa multumesc Asociatiei prin multa munca si devotament. Si cum am spus si anul trecut, sper ca in viitor, peste ani, sa fiu si eu membru al Asociatiei si sa pot sprijini elevi care vor fi in situatia mea si nu numai. Inca o data, va multumesc! O zi buna!

 

 

Paula Ianoş

cls. a XI-a B (2016-17)

Medie abs. cls.a X-a: 9,27; diriginte: prof. Crina PETRUTIU

Eleva in clasa de mate-info, intensiv info. Participanta la olimpiada TIC (locul al III-lea judetean), la un concurs international de logica, pasionata de limbi straine.

Mă numesc Paula şi sunt elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Gheorghe Şincai. 

Anul trecut am fost selectată ca beneficiar al bursei Alumni după ce aplicasem plină de emoții şi speranță totodată. A urmat întâlnirea cu membri ai asociației în vederea încheierii contractului. Să aud cu câtă dedicare şi modestie poate să vorbească un om care nu face altceva decât să-i ajute pe alții a conturat în inima mea dorințe de implicare şi importante valori morale.

Banii primiți i-am strâns, în cele din urmă, pentru a putea să-mi achiziționez un laptop la începerea facultății. Acesta a fost şi un exercițiu de gestionare a propriilor resurse financiare. 

Vreau să mulțumesc asociației că se implică în facilitarea drumului pe care noi, elevii şincaişti, îl străbatem. Atingerea scopurilor pentru care noi muncim capătă un plus de motivație.

Sunteți extraordinari!

Denisa Varga

cls. a XII-a C (2016-17)

Medie abs. cls.a XI-a: 9,33; diriginte: prof. Meda BOJOR

Mentiune la Olimpiada Judeteana de Limba Romana, calificata la faza nationala a Olimpiadei de Lingvistica.

Dragi membri ai Asociației Alumni a Colegiului Național Gheorghe Șincai,

 

 Mă aflu la finalul a doi ani în care m-ați sprijinit prin intermediul bursei pe care mi-ați acordat-o. Vreau să vă mulțumesc pentru ajutorul oferit și, în cele ce urmează, să încerc să vă prezint importanța pe care implicarea dumneavoastră a avut-o în parcursul meu școlar.

   Al doilea an școlar în care am beneficiat de bursă m-a găsit în ultimul an al învățământului preuniversitar. Eforturile financiare necesare au fost deosebit de mari, dar cu ajutorul dumneavoastră am reușit să trec cu mai multă ușurință peste această perioadă.

   Tot cu ajutorul bursei am achiziționat și materialele de care am avut nevoie în vederea pregătirii pentru examenului de Bacalaureat și am reușit să achit o parte din costurile aferente examenului de admitere.

   V-ați dovedit deosebit de înțelegători și gata să mă ajutați de fiecare dată când a fost nevoie, ceea ce m-a încurajat să fiu și mai implicată în procesul academic. Am susținut examenul de Bacalaureat, am obținut un rezultat de care sunt mulțumită, am susținut și examenul de admitere al Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș Bolyai și am fost admisă pe un loc bugetat. Toate acestea au fost susținute  de contribuția dumneavoastră și ar fi fost mult mai greu de obținut pentru mine în lipsa acesteia.

   Vă mulțumesc încă o dată pentru eforturile dumneavoastră, pentru sprijin și pentru încredere!

 Cu recunoștință,
Varga Denisa

Narcisa Bilţ

cls. a X-a A (2016-17)

Medie abs. cls.a IX-a: 9,69; diriginte: prof. Meda BOJOR

Participanta la Olimpiada Nationala de Limba Romana.

La început de an şcolar, doresc să vă mulţumesc pentru ajutorul acordat anul acesta.

Datorită sprijinului oferit de Asociaţie, am reuşit să îmi procur bibliografia necesară pentru participarea la Olimpiada de Limba şi Literatura Română. Acest lucru mi-a dat un imbold, un imbold de care, cu siguranţă, nu aş fi avut parte; mi-a oferit increderea că pot reuşi şi chiar am făcut-o! Am obţinut locul II la etapa judeteană.

Acesta este cel mai semnificativ motiv printre altele, pentru care ţin să vă mulţumesc. 

bottom of page