top of page

Bursieri ALUMNI 2015 - 2016

BURSA PREZIDENŢIALĂ

Ela Debreţeni

Mâine începe anul școlar pentru elevii de liceu și, deși eu am absolvit deja, mă gândesc că sunt alții ca mine, care, deși au reușit să intre la cel mai bun liceu din oraș, trebuie să lupte în continuare pentru a nu fi copleșiți, deoarece ei au în plus și probleme familiale, financiare sau de sănătate, ceea ce face lupta lor inechitabilă și de aceea au nevoie de o mână de ajutor. Îi sfătuiesc din toată inima să aplice la Bursa Alumni Șincai, pentru că vor simți acel ajutor de care au nevoie. Aș fi ipocrită să spun că nu este importantă valoarea financiară a bursei, pentru că în fond acesta e principalul rol al unei burse, dar pentru mine de multe ori doar ideea că există cineva, care s-a oferit să-mi ofere sprijin atunci când am nevoie, m-a făcut să lupt cu mai mult curaj, chiar și când eram în dezavantaj. De aceea, când mă gândesc la Alumni Șincai, simt foarte multă recunoștință și le mulțumesc mereu, chiar și atunci când tac.

 

Ela Debrețeni

Tudor-Voicu Sântejudean

Stimată Asociaţie ALUMNI

Odată cu apropierea finalului perioadei în care am beneficiat de bursa oferită de dumneavoastră, doresc să vă aduc la cunoștință adâncile mele mulțumiri pentru aceasta și să vă mulțumesc încă o dată pentru că ați avut încredere în mine. Bursa Alumni a constituit un sprijin substanțial atât pentru acoperirea costurilor ce privesc școlarizarea, cât și pentru susținerea muncii mele la matematică. Este foarte îmbucurator să observi că munca ta este apreciată și susținută de persoane atât de

respectate.

În primul rând, am utilizat bursa pentru a-mi achiziționa cărțile, caietele și rechizitele pentru anul școlar, cât și culegerile de matematică din care m-am pregătit. De asemenea am plătit și deplasările la concursuri tot cu ajutorul acestor bănuți. În al doilea rând, am reușit să îmi finalizez examenele ECDL cu succes, iar cu restul banilor rămași mi-am cumpărat haine.

Anul acesta a fost unul dificil, întrucât mi-am propus să obțin o nouă medalie la Olimpiada Națională de Matematică și să nu neglijez nici școala. M-am străduit și am continuat să lucrez zilnic cu aceeași determinare. Astfel am reușit să particip încă o dată la faza finală a olimpiadei de matematică, unde am luat medalia de bronz, clasându-ma pe locul 30. La concursurile interjudețene am obținut Premiul I în Tabăra Județeană a Olimpicilor și Premiul de Excelență în Tabăra de Matematică, Premiul al III-lea la

Matematica de Drag și Premiul I la Grigore C. Moisil. Sunt mândru că sunt șincaist și că de trei ani reprezint acest liceu la nivel național. În concluzie, bursa Alumni a constituit un suport material și moral imens, care m- a ajutat să îmi continui pasiunea mea pentru matematică și să progresez totodată.

Cu respect,

Sântejudean Tudor.

 

Cristian Ismail

3 ani. Mă bucur că am avut ocazia să fac parte din asociaţia Alumni în această perioadă. Vă mărturisesc că a fost o onoare. Cultura este doar unul dintre ţelurile Alumni, manifestându-se, totodată, activ în proiectele demarate. Iar timpul a conturat împlinirea unui vis: din această toamnă sunt student la USAMV, mai exact la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor. Anul acesta şcolar s-a finalizat cu o reuşită reflectată şi în examenul de bacalaureat. Am obţinut media 9,53.

Anii de liceu au cuprins, în desfăşurător, şi această experienţă din care am avut ce învăţa. Vă mulţumesc pentru ajutorul acordat!

Un şincaist şi prieten,

Cristi Ismail

 

Iulia Voicu

Stimati membri ai Asociatiei Alumni Sincai,

 

Bursa de care am beneficiat in aceste luni a fost un ajutor incredibil, fiind principala sursa de bani pentru tratetele de chimie din care am invatat pentru olimpiada. De asemenea, o parte din bani ii pastrez pentru examenele costisitoare de engleza necesare pentru a studia in SUA.

Fara aceasta bursa, nu pot sa imi imaginez cum mi-as fi urmat visurile. Datorita generozitatii dumneavoastra am avut prilejul de a continua sa invat si sa imi creez planuri de viitor la care nu as fi visat cu un an in urma, deoarece situatia noastra materiala nu mi-ar fi permis sa invat din carti straine sau sa dau examenele pentru SUA.

Ati dat dovada de altruism si ingaduinta si mi-ati conturat un portret al omului care as vrea sa devin. Asadar, sper ca in viitor sa ma alatur asociatiei dumneavoastra.

Va multumesc enorm pentru ajutorul pe care mi l-ati acordat.

 

Cu respect si admiratie,

Voicu Iulia

 

 

Andrei Iosif

Stimată Asociație,

În primul rând aș dori să vă mulțumesc din suflet pentru efortul depus, pentru interesul pe care îl acordați actualilor elevi ai C.N. Gh. Șincai și pentru bucuria pe care o aduceți în viețile acestora. Această bursă a fost un ajutor financiar nespus de important pentru mine și familia mea.

Pe lângă ajutorul financiar, această bursă mi-a oferit și un sprijin moral prin faptul că m-a făcut să realizez că acolo, undeva, există un grup de persoane care probabil s-au aflat într-o situație asemănătoare și care oferă acum altora ajutorul și sprijinul pe care probabil nu l-au primit.

Cât despre realizările mele, am absolvit cu succes clasa a XI-a a acestui prestigios colegiu cu media generală 9,86. Cei trei ani petrecuți aici s-au scurs cu o viteză neașteptată, iar faptul că sunt acum în anul terminal al acestui ciclu îmi provoacă o stare de melancolie pentru clipele ce au trecut și probabil nu le-am valorificat suficient.

Anul acesta nu a fost, însă, lipsit de încercări. La etapa județeană a Olimpiadei de Matematică m-am clasificat al treilea, ratând, din păcate unul din cele două locuri calificate pentru etapa națională. Am privit acest rezultat nu ca pe un eșec, ci ca un exercițiu ce îmi va fi de folos în viitor: succesul poate fi atins doar muncind din răsputeri.

După absolvirea liceului mi-am propus să urmez cursurile Universității Tehnice Cluj Napoca, spre o viitoare carieră în domeniul IT. Momentan, mai trebuie să mă pregătesc pentru trecerea prin ”examenul maturității”, la care urmăresc să obțin nota maximă. În final, aș dori să vă mulțumesc din nou pentru oportunitatea de a participa la acest program de bursă și să vă urez succes în continuare.

Cu respect,

Iosif Andrei

 

 

 

Roxana Dumitraş

Buna ziua! În primul rând, vreau să vă multumesc pentru acordarea şansei de a beneficia de bursa Alumni. Pentru mine, această bursă a reprezentat un ajutor care mi-a influenţat într-un fel sau altul gândirea mea şi acţiunile mele faţă de ceilalţi. Astfel, cu primii bani primiţi pe luna Decembrie şi totodata fiind ziua mea de naştere de Crăciun, am facut un mic cadou copiilor de la Sacro Cuore, unde sunt voluntar. Mi-am dat seama că, dacă dăruieşti,primeşti... Aşa că, am ales să răsplătesc persoanele care mă ajută pe mine, ajutând şi eu la rândul meu... Vă mulţumesc încă o dată pentru ajutorul primit, deoarece m-a ambiţionat să învăţ, să preţuiesc, dar şi să ajut mai mult. Ştiu şi recunosc că este foarte plăcut sentimentul când ştii că cineva îţi este alături şi încearcă să te ambiţioneze... Multumesc şi promit că, pe viitorul apropiat, voi urma paşii celor care acum sunt alaturi de noi, bursierii Alumni! Cu drag, Roxana Dumitraş!

 

 

Ribana Fuzi

Buna seara, draga Asociatie Alumni!

Incep prin a va multumi pentru tot sprijinul acordat in toti acesti 3 ani, am avut parte de un

sprijin atat moral cat si financiar in toti acesti ani. Colaborarea noastra ca si asociatie-elev se

incheie in curand insa sper din inima ca daca vreodata va fi nevoie de un volunar dedicat sau de

un ajutor sa nu ezitati sa ma contactati caci va voi sta la dispozitie oricand. Ultimul an de liceu,

respectiv clasa a 12-a a fost un an extrem de frumos, chiar daca a fost dificil avand bacalaureatul,

a fost frumos pentru ca emotiile au luat cuvantul si pentru ca ultimele momente alaturi de colegi

si profesori au fost nepretuite.

Bursa am folosit-o pentru a-mi plati manualele de care am avut nevoie pentru bacalaureat si

pentru a-mi achita albumul si banchetul. Din nefericire nota obtinuta la bacalaureat nu s-a ridicat

asteptarilor, nu pot spune ca stresul sau faptul ca am fost bolnava in acea perioada este o scuza,

stiu ca puteam mai mult si imi pare rau daca cumva v-am dezamagit,dar acum nu pot da timpul

inapoi pentru a ma concentra mai mult asupra invatatului desi mi-as dori foarte mult asta…

Din octombrie voi fi oficial studenta, raman acasa in Baia Mare, si voi frecventa cursurile

Facultatii de Stiinte CUNBM la Management. Sincer nu e specializarea pe care voiam sa o

urmez, insa cea pe care mi-am dorit-o a fost scoasa anul acesta,respreciv Comunicare si Relatii

publice. Sper sa ma adaptez la acest profil si sa demonstrez ca am fost sincaista.

Va multumesc pentru tot sprijinul acordat, va apreciez foarte mult si sper ca si viitori bursieri sa

va aprecieze la fel de mult.

Cu drag,

Fuzi Ribana

Denisa Varga

Dragi membri ai Asociației Alumni Şincai,

Doresc să vă mulțumesc pentru sprijinul financiar pe care mi l-ați acordat pe parcursul anului școlar 2015-2016, prin intermediul bursei pe care mi-ați oferit- o, și de asemenea pentru tot efortul pe care îl depuneți pentru a ajuta elevii șincaiști. Generozitatea dumneavoastră ne permite multora dintre noi să

parcurgem procesul educațional în condiții optime.

Țin să menționez faptul că bursa Alumni a constituit, pentru mine, un punct important de sprijin. O parte din bani am folosit-o pentru a-mi acoperi cheltuielile aferente deplasării la faza națională a Olimpiadei de Lingvistică, o altă parte din bani a fost utilizată în achiziționarea de rechizite, de manuale și de materiale auxiliare pregătirii examenului de bacalaureat pe care urmează să- l susțin anul acesta, iar ceea ce a rămas reprezintă fondul cu ajutorul căruia urmează să îmi acopăr o parte din cheltuielile întâmpinate în ultimul an de liceu.

Vă sunt deosebit de recunoscătoare pentru contribuția pe care o aveți în formarea noastră, pentru încrederea pe care o puneți în noi și sper ca pe viitor să reușesc să mă alătur eforturilor dumneavoastră!

 

Cu multă admirație,

Varga Denisa

Narcisa Bilţ

Stimate domnule Serban Morcovescu,

Am sa încep prin a va multumi enorm pentru ajutor acordat prin intermediul bursei fara de care acum,fara îndoiala,situatia finaciara a familiei mele ar fi fost mai dificila.

Recent, am folosit bursa pentru a reusi sa imi procur bibliografia necesara pentru o pregătire temeinica in cele ce priveste olimpiada de limba si literatura romana la care particip inca de când am fost in clasa a V-a. Anul acesta sunt destul de motivata ca sa ajung la etapa nationala si a face liceul din care fac parte mândru ca excelează si in aceasta materie,desi este un liceu de profil matematica-informatica(in principal). Am reusit,de altfel sa renovez dormitorul parintilor mei(sa vopsim peretii si sa schimbam mobila care era deja destul de invechita). De asemenea,am reusit sa ma pregătesc pentru liceu achizitionandu-mi rechizite si adidasi pentru orele de sport.

Sentimentul ca merit acesti bani pe care ii primesc lunar este unul de satisfactie,dar care ma motivează in continuare sa invat si sa muncesc daca doresc sa am ceva.

 Va multumesc din suflet ca mi-ati acordat si anul acesta ajutorul material.

Cu stima si respect,

Bilt Narcisa Bianca

                              

Amalia Ancuța Pop

Stimați membri ai Asociației Alumni Șincai,

 

   Vă mulțumesc din suflet pentru bursa acordată cu seriozitate  în perioada anului școlar 2015-2016.       Ajutorul dumneavoastră a fost mai mult decât binevenit, întrucât , cu resursele financiare acordate  în fiecare lună  am reușit să acopăr o mare parte din cheltuielile  pentru întreținere (eu stând în chirie în timpul școlii).Acest lucru m-a ajutat să îmi alung grijile în perioade în care situația materială a familiei a fost mai dificilă. Restul banilor primiți în  lunile iunie-august  i-am păstrat pentru urmatorul an școlar.

Va mulțumesc încă  o dată pentru sprijinul acordat!

 Cu respect,

Amalia Ancuța Pop

 

Augustin Gherghel

  Bursa de care am beneficiat mi-a fost de mare ajutor și sunt foarte recunoscător pentru efortul depus de Asociația Alumni pentru a oferi burse tinerilor şincaişti. Vă mulțumesc pentru tot ce faceți și pentru tot ce înseamnă Asociația Alumni.

     Banii primiți i-am folosit pentru a acoperi costurile Școlii ,,Liviu Borlan",  pentru a plăti transportul în Baia Mare, iar de restul banilor am cumpărat culegeri pentru a mă pregăti pentru examenul de Bacalaureat şi pentru admiterea la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

     Vă mulțumesc pentru tot sprijinul acordat mie, dar și celorlalți bursieri.

 

Cu stimă, 

Gherghel Augustin

Andrei Muscala

Buna ziua,

 

Vreau sa incep prin a va multumi pentru sprinjinul acordat atat pe parcursul clasei a XII-a, cat si pe parcursul vacantei ce a urmat. Ajutorul primit din partea acestei asociatiei Alumni i-am folosit atat pentru inscrierea la examenul Cambridge C1, pe care l-am obtinut, cat si pentru pregatirea si achizitionarea materialelor in privinta admiterii la Facultatea de Informatica si Matematica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai Cluj, unde, din fericire, am fost admis la profilul de Informatica in limba engleza. Restul banilor ii voi volosi pe parcursul facultatii pentru intretinere si pentru achizitionarea cartilor necesare. 

 

Ma simt onorat ca am avut ocazia sa intru in contact cu aceasta asociatie.

 

Cu respect,

Muscala Andrei.

Dan Oltean

Buna ziua, 

 

   Doresc sa va multumesc foarte mult pe aceasta cale pentru acordarea bursei in acesti ani. Acest ajutor financiar m-a ajutat foarte mult in acoperirea cheltuielilor generate de drumurile numeroase la Cluj pentru efectuarea tratamentului meu oncologic. 

  Tot prin intermediul acestui mail vreau sa va anunt ca am reusit sa devin student al facultatii din Baia Mare, specializarea Calculatoare. Initial mi-am dorit sa urmez facultatea in Cluj insa m-am gandit ca mi-ar fi greu sa ma intretin singur, avand in vedere deficienta mea cunoscuta in mare parte de dumneavoastra, fapt ce m-a facut sa optez pentru o universitate mai aproape de casa, insa nu atat de aproape incat sa scap de naveta :) 

 

  Va multumesc inca o data pentru tot sprijinul, atat material cat si moral, acordat de Asociatia Alumni si va doresc numai bine, succes in tot ceea ce va propuneti pe viitor atat la nivel de asociatie cat si pe plan personal si nu in ultimul rand multa sanatate !

 

 

Cu stima, 

Dan Oltean

Isabella Toth

Buna seara!

 

Va multumesc din suflet pentru suportul financiar acordat pe durata liceului, nici nu stiti cat de mult a insemnat acesta pentru mine. 

 

Mi-am luat bacul cu medie mare, 9.16, iar acum sunt la facultate in Cluj si incet incet, ma obisnuiesc cu viata de student si cu acest oras mare. Inca o data, mii de scuze pentru raspunsul intarziat si de asemenea multumesc din nou pentru tot!

 

Isabella Toth

 

 

Florina Pop

Buna Ziua!

Ma numesc Pop Florina, am absolvit la Colegiul Natonal ,,Gheorghe Sincai” la specializarea

matematica-informatica, intensiv informatica si timp de trei ani am fost bursiera Alumni. Incep prin a le multumi membrilor din aceasta asociatie pentru ajutorul (financiar acordat pe parcursul acestor ani. Doresc sa mentionez ca aceasta suma de bani mi-a fost de foarte mare ajutor, mai ales in clasa a 12-a. Cheltuielile au fost destul de consistente in acest an: album foto, banchet, carti de pregatire pentru admiterea la facultate si toate taxele pe care a trebuit sa le achit pentru inscrierea la facultate.

Am fost admisa la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Centrul Universitar Baia Mare, Facultatea de Inginerie, specializarea Calculatoare si Tehnologia Informatiei pe un loc bugetat cu media de admitere 8,34. Am facut aceasta alegere deoarece am o pasiune pentru programare si tot ce tine de latura informatica. Din banii primiti de la Asociatia Alumni mi-am achizitionat si un laptop, fara de

care nu m-as putea descurca la facultate.

Va multumesc foarte mult pentru ajutorul acordat si sper ca in curand sa ma pot alatura Ascoiatiei Alumni!

bottom of page